top of page
wood_texture02.jpg

Efterårsferie

DGS_efteraarsferie22-6.jpg
MC_efteraarsferie_logo22.png

Tag med os på en kulinarisk rejse til 1400-tallet. I efterårsferien vil vi gøre det sæsonbestemt, lokalt og velsmagende, men med et lidt eksotisk og krydret twist, der løfter middelaldermaden op på et højere niveau.

Som forret vil du få serveret en solid ærtesuppe lavet af bælgfrugter, der kunne gemmes til vinteren og var tilgængelig for alle uanset status. Du kan herefter fortsætte med at udforske middelalderens smag gennem en lidt stærkere krydret oksekødsgryde og byg, et almindeligt anvendt korn i middelalderens Skandinavien. Hvis du foretrækker noget mere velkendt, kan du også vælge pølser med æblemos og bagte løg.

 

Og hvis kød ikke er noget for dig, er der altid en vegetarisk mulighed: Dumplings af brød med vild svampesauce, en ret der ikke går ind for madspild.

MC_efteraarsferie_med.png

Og fordi ingen menu er komplet uden en god dessert, vil vi forkæle dig med lækre æbleskiver af lokale danske æbler, for at vise den lange oprindelse af moderne fødevarer.
Hvis du er mere til ost kan du gå efter krumme krapfen - ostefrikadeller i form af en hestesko. Stykker af god smag og lidt held og lykke, serveret med årstidens frugtsauce.

Tilbring din ferie hos os på restaurant Den Gyldne Svane, og nyd en unik historisk oplevelse for alle aldre og smagsløg!

Menu

Ærtesuppe ― 49,-
Oksekødsgryde ― 149,-
Medister med æblemos og bagte løg ― 149,-
Dumplings med vild svampesauce ― 139,-
Krumme krapfen med sovs af sæsonens frugt ― 52,-
Hirsegrød med frugtsovs ― 39,-

 

Børnemenu

Kyllingelår med kanel ― 75,-

DSC_2716.jpg
DGS_efteraarsferie22-25.jpg

Torsdag d. 20. Oktober er Middelaldercentret åbent indtil kl. 19, hvor en særlig ridderturnering finder sted i faklernes skær kl. 18. I restaurant Den Gyldne Svane vil der være levende musik ved Mats Janowski fra kl. 17 til 20.

Tilbring din ferie hos os på restaurant Den Gyldne Svane, og nyd en unik historisk oplevelse for alle aldre og smagsløg!

MC_efteraarsferie_med.png

Kontakt os for booking
93 40 05 46

I Efterårsferie (søndag den 16. til lørdag den 22. oktober) er restauranten åben fra kl. 12.00 til 21.00.

Der er ingen ledige borde til onsdag d. 19. oktober kl. 17:00 og 18:00.

booking_efteraarsferie
bottom of page