GÆSTGIVERIET HAR ÅBENT DAGLIGT FRA DEN  17. JUNI TIL OG MED DEN 18. AUGUST FRA KL. 12,30 TIL 14,00

ELLER EFTER FORUDGÅENDE AFTALE, OGSÅ UDEN FOR HØJSÆSONNEN.  KONTAKT OS FOR AT HØRE NÆRMERE !​

HER TILBYDES EN LÆKKER BUFFET MED RETTER FRA DET 1400. ÅRS KØKKEN.

VOKSEN KR. 145,-    BØRN UNDER 12 ÅR  kr. 65,-

HUSK VENLIGST AT RESERVERER BORD NÅR DU ANKOMMER TIL ELLER PÅ VORES HJEMMESIDE.

Buffet bestående af:

4 slags fisk, postej af svinekød og kylling tilsmagt med safran og spidskommen, kylling med peberrod i mandelmælk, kødfulde gnaveben, kyllingelår stegt med powdour douche (kanel, ingefær og spidskommen), kålstuvning med hvidløg og ingefær, kogt røget flæsk, kedelorm (kogt pølse), salat fra kålgården, grønkålsalat med æbler og nødder, knapost med syltet frugter, drænet tykmælk smagt til med honning og rosenvand serveret med kompot af bær.

Maden hos det bedre borgerskab var noget anderledes end hos den almindelige borger og bonde. Hos det bedre borgerskab blev der brugt mange råvare importeret fra Middelhavslandene, der blev produceret og serveret flere retter til måltidet. Hvor der hos den almindelige borger og bonde kun blev serveret 2 måltider dagligt, hvor det meste bestod af grød og brød eller en kogt ret.

Sild var en stor handelsvarer i Middelalderen, silden blev saltet i tønder og solgt til resten af Europa, på buffeten tilbyder vi 4 slags hjemmelavede sild.  Kogt saltsild - stegt saltsild - røget sild og sild marineret i en lage af kanel og stjerneanis.

Hos de adelige og Gejstlige gik man meget op i at kunne tilbyde retter med eksotiske krydderier for sine gæster, krydderier som peber, spidskommen, kardemomme, stjerneanis, kanel, ingefær og safran indgik i mange retter.

Vi har valgt at tilbyde en postej af svinekød, kylling krydret med spidskommen og safran , serveret med  kryddersyltet rødbeder smager denne postej rigtig godt.

Kogt flæsk og kedelorm (en slags kogt medister) indgik også i den daglige spise, vi serverer den med en stuvning af spidskål krydret med safran og hjemmelavet honningsennep.

Stegt kød skal der også til, vi har valgt at stege nogle kødfulde gnaveben krydret med en lage af rødvin, honning, hvidløg og ingefær.

En kålgård havde de fleste, det svarer til nutidens køkkenhave, her dyrkes grøntsager og krydderurter.  Fra vores kålgård tilbyder vi  2 slags lækre salater, en grønkålsalat med æbler, hasselnødder og honningdressing samt en salat af hvidkål, krydderurter, hestebønner, radiser, gulerødder med en hvidløgs-eddikelage.

Høns var en nem måde at få kød på og høns var der rigeligt af i Middelalderen, vi har derfor også en lækker ret med  kogt hønsekød med peberrod i mandelmælk, det godt kan give lidt luft i næsen.

Fra køerne blev den sparsomme mælk fortrinsvis brugt til smør og ostefremstilling, vallen kunne drikkes eller bruges til bagning af brød.

Smag vores Knapost med krydderurter og syltet frugter i lage af stjerneanis og kanel​.Eller prøv vores drænet tykmælk smagt til med rosenvand og honning hertil syltet bær.

Alt dette for kun kr. 145,-.  Børn under 12 år kr. 65,- pr. barn.

Reserver venligst bord på www.dengyldnesvane@gmail.com eller tlf: 53816555

GÆSTGIVERIET DEN GYLDNE SVANE | TELEFON: +45 5381 6555 | E-MAIL: DENGYLDNESVANE@GMAIL.COM