​Ønsker I at holde en anderledes og uforglemmelig fest, kan vi anbefale vores middelalder banket.


GÆSTGIVERIET med sin Riddersal og Folkestue er en tro kopi af en krostue anno 1400, med borde, bænke og åbent ildsted samt bageovn.

Den fine Riddersal er udsmykket med kalkmalerier, smukke blyindfattede glasvinduer og et fornemt flisegulv. Her er der plads til 40 personer.

I FOLKESTUEN er der plads til 60 personer. Her sidder du ved træborde og bænke. Med ild i det åbne ildsted og de mange levende lys, giver dette en hyggelig stemning.

Maden anrettes på middelalder service, træ og keramik, opdækningen vil ofte kun være med trætallerkener, kniv og selv. Gaflen kom først til europa i 1600 tallet. Vi kan dog tilbyde alm. service, knive og gafler, når der er behov eller ønske om dette. Drikkevarer serveres i keramikkrus.

Vi kan også tilbyde alm. stole hvis dette ønskes.

SPIS SOM I MIDDELALDEREN eller det moderne køkken.

Vores meget populære buffet kr. 325,-

Begynd med en let anretning af røget laks med peberrodscreme og ærtepuré.

Derefter en buffet af kødfulde gnaveben, mørt oksekød stegt over åben ild, stegt lammekølle, stegte kyllingelår, salat fra kålgården, bagte rodfrugter (fennikel, gulerødder, porre og persillerødder), salsament (datidens sovs). honningsennep, rødbeder og hjemmebagt brød.

Dessertbuffet med gode oste, kanelbagt æbletærte med rosencreme.

Drikkevare tilbud:

5 timers arrangement med øl, vand og vine ad libitum kr. 245,-

8 timers arrangement med øl, vand, vine ad libitum og kaffe buffet med marcipankage kr. 375,-

Eller vælg banket menu hvor alle retter bliver serveret et af gangen.

Menu 1 Kr. 325,-

Dampet muslinger i safransauce.

Postej af svinekød og høns tilsmagt med safran og spidskommen.

Stegt lammekølle med krydderurter.

3 slags gode oste med marineret frugter i lage af anis og kanel.

Afdryppet tykmælk tilsmagt med honning og rosenvand og syltet skovbær.

Menu 2 kr. 335,-

Indbagt laks med krydderurter.

Høns på pind (boller af hønsekød) serveret med koldt smør.

Mør oksesteg, stegt over åben ild.

Brietærte og druer.

Bagt æbletærte med rosenvand.

Menu 3 kr. 345,-

Hønsekødsuppe med kødboller tilsmagt med safran og spidskommen og urter.

Røget lammekølle med spinat.

Koldrøget laks med peberrodscreme.

Stegt duebryst med fruesovs (Krydret sauce med druer og kvæder).

3 slags gode oste.

Cavary menu kr. 350-

Forret: Hjemmerøget laks og rimmet torsk.

Buffet: Helstegt US Coloradosteak, Porchetta (Italiensk rullesteg), Farseret kalkunbryst, Grill stegte asparges-champignon-fennikel og cherrytomater, lækker salat og dressing, krydderstegte kartofler og madagascarpebersauce.

Slut af med Jordbærdrøm med makroner og vaniljeis.

Kaffe og marcipankage tilsmagt med rosenvand og anis Kr. 60,-

Det traditionelle køkken. Vælg 3 retter fra kr. 275,-

Forret:

Stjerneskud af kogt og stegt fiskefilet.

3 tarteletter med høns og asparges.

Frisk ananasskive med hjemmelavet hønsesalat og bacon.

Tunmousse på salat med æg og rejer.

Rejecocktail pyntet med kaviar.

Røget lakserilette med citronmayo og krydderurter.

Laksefarseret rødspættefilet med rejesauce. (varm ret) Tillæg kr. 15,-

Flødelegeret jordskoksuppe med ravioli af hønsekød og trøfler. Tillæg kr. 15,-

Skaldyrstallerken med kammuslinger, jomfruhummerhaler, gratineret østers og laks. Tillæg kr. 60,-

Stegeret:

Svinekam med sprød svær, rødkål og ½ æbler.

Kalvesteg stegt som vildt, waldorfsalat, kastanjer og druer.

Kalvesteg med årstidens friske grøntsager, surt og sødt.

Oksesteg, bagte løg, timianbagte gulerødder, bønner og surt.

Helstegt oksefilet, grillstegt asparges-tomater-fennikel og svampe, hertil rødvinssauce. Tillæg kr. 50,-

Dessert:

Sherryfromage med nødder, chokolade og kirsebærsauce.

Rubinsteinerkage, romfromage på makronbund med hindbærpuré.

Tiramizu. Italiensk kaffekage med brombær.

Jordbærdrøm, vaniljeis på bund af makroner og jordbær.

½ ananas med frisk frugtsalat, vaniljeis og chokoladesauce. Tillæg kr. 20,-

Chokoladefondant, blødende hjerte, vaniljeis og bær. Tillæg kr. 20,-

Chokoladekage Garteau Marchel, vaniljeis og bær. Tillæg kr. 20,-

Drikkevare tilbud:

5 timers arrangement med øl, vand og vine ad libitum kr. 245,-

8 timers arrangement med øl, vand, vine ad libitum, kaffebuffet kr. 375,-

Frokost buffet fra kl. 12,00 til 15,00 min. 12 personer kr. 175-

Marinerede sild, kryddersild, karrysalat, æg og tomat, lun fiskefilet.

Lun leverpostej, lune frikadeller, lun ribbensteg, tarteletter med høns og asparges.

3 slags oste med druer og frugter.

Fri bar med øl, vand og 1 snaps kr. 100,-

Kaffe og mandelkage kr. 60,-

​Finder du ikke lige den menu du kunne tænke dig, finder vi også ud af dette. Kontakt os for et tilbud!

Venlig hilsen

Jan Bang

Krovært

GÆSTGIVERIET DEN GYLDNE SVANE | TELEFON: +45 5381 6555 | E-MAIL: DENGYLDNESVANE@GMAIL.COM