dsc04694

​Ønsker I at holde en anderledes og uforglemmelig fest, kan vi anbefale vores middelalder banket.

​SPIS SOM I MIDDELALDEREN.

Giv dine gæster en anderledes oplevelse, spis og fest i afslappende atmosfære.​ Hold festen i vores hyggelige Gæstgiveri med borde, bænke og åbent ildsted. (Stole kan evt. arrangeres)

Vi dækker op med middelalderservice, tjeneren serverer i middelalderdragt og fortæller lidt om middelalderens takt og tone.

I middelalderen var festmåltiderne hos de rige - adlen og gejstlige overdådig og det var ikke unormalt med over 15 retter til en sådan middag.

Vandkvaliteten i middelalderen var ikke altid den bedste, derfor drag alle, både børn og voksne øl, øllet var dog noget tyndt, uden den store alkohol styrke.

Maden var godt krydret, der blev brugt mange krydderier, foruden sukker og salt gav forskellige ​tørrede, importerede og dyre krydderier smag til maden.

Peber og kanel var de mest skattede, men også anis, safran, ingefær, nelliker, muskatblomme og flere andre krydderiet fandt vej til middelalderens køkken for det bedre borgerskab.

Middagen blev serveret i flere sæt, det grove og tunge mad først og det lette og finere senere og til sidst blev osten og desserten båret ind. Der blev serveret brød og smør til alle retterne.

Adlen importerede både øl og vin af god kvalitet til Deres fest banket. Vi tilbyder øl fra Krenkerup bryggeri og vine fra Italien.

Sodavand fandtes ikke. Derfor tilbyder vi saft af hyldeblomst, saft af skovens bær eller vand for kilden.

Til velkomst kan vi anbefale Lutendranck lavet på hvid- eller rødvin tilsmagt kardemommefrø, ingefærrod, kanel, kardemomme og muskat eller prøv en mousserende drik af hyldeblomst.

Ønsker i nutidens moderne mad og drikke, kan vi selvfølgelig også tilbyde dette! Her dækker vi op med hvide duge,  moderne stentøjs service, alm. vinglas, flot bestik og stole hvis dette ønskes.

selskabsmenu 2018

GÆSTGIVERIET DEN GYLDNE SVANE | TELEFON: +45 5381 6555 | E-MAIL: DENGYLDNESVANE@GMAIL.COM